Jamie på Kanal5
Ja blev lite mer upplyst nu efter att ha kollat på Jamie oliver på Kanal5 ett bra program som ger dig en taneställare om vad det e för mat vi egentligen äter och vart den kommer ifrån!!
Viste ni att en billig kycklingfile innan den slaktas bara lever ca 38dagar medans en lite dyrare frigående höna kan leva 100 dagar innan den slaktas.....
En IndustriHöna går upp ca 60gram per dag!!!
vilket är nästan samma som om en bebis skulle väga 19kg vid 7månaders ålder!!!
38kg höner per Kvm!!! det e ca 100höner på 5kvm!!!
Och att Ägg från burhöns lever Mycket sämre än frigående höner, 6 höner per bur halvt ihjäl hackade och får oftast inte leva mer än 1år innan dom slaktas när dom gott och väl hade kunnat lägga ägg i 8år till!!!
Varför kan vi inte betala några kroner extra för att maten på vårt bord haft lite bättre liv innan vi tillagade den??? Är vi verkligen så oförståda i det hela eller vi väljer att blunda för vad spelar det för roll vi äter ju ändå bara dom!!!!
Viste ni att en billig kycklingfile innan den slaktas bara lever ca 38dagar medans en lite dyrare frigående höna kan leva 100 dagar innan den slaktas.....
En IndustriHöna går upp ca 60gram per dag!!!
vilket är nästan samma som om en bebis skulle väga 19kg vid 7månaders ålder!!!
38kg höner per Kvm!!! det e ca 100höner på 5kvm!!!
Och att Ägg från burhöns lever Mycket sämre än frigående höner, 6 höner per bur halvt ihjäl hackade och får oftast inte leva mer än 1år innan dom slaktas när dom gott och väl hade kunnat lägga ägg i 8år till!!!
Varför kan vi inte betala några kroner extra för att maten på vårt bord haft lite bättre liv innan vi tillagade den??? Är vi verkligen så oförståda i det hela eller vi väljer att blunda för vad spelar det för roll vi äter ju ändå bara dom!!!!
Kommentarer
Trackback